Shoppamine

 

Ma ei mõista väga inimesi, kes lihtsalt vabast tahtes käivad poodides shoppamas. Minu puhul on see harv juhus, kus ma reaalselt tahaks poodides käia. Pigem käin ma shoppamas siis kui mul midagi väga-väga vaja on. Ja kui mul midagi väga vaja on, siis kas ma ei leia seda või on see minu jaoks liiga kallis. Või siis pole minu keha tüübile. Nimelt olen ma lühikest kasvu, kergelt liivakella kujuga. Mul on laiemad puusad ja natuke suurem tagumik. Seega paljud asjad, mida kõik teised ilusti välja kannavad, oleksin mina just kui kartulikotis ja näen lihtsalt kole välja.

Üheks suureks ooperiks on pükste ostmine. Selleks võib mul kuluda tunde. Üks kord tegin ma seda kolm tundi. KOLM tundi. Kolm tundi järjest võta püksid jalast, proovi teised jalga, võta jalast, pane jalga.. apppiiiii..Ja kahjuks pean ma seda ettevõtmist suhteliselt tihti tegema, sest mu kintsud hõõruvad oma vahel kokku ja see kulutab kõik mu püksid sealt katki. Life. 

Muidugi teeb selle ‘õige’ leidmise raskeks see, et ma tean oma numbrit, aga kõikides poodides see number just ei kehti. Siis tekib sellune tunne et fuck ma olen jälle juurde võtnud. Seega sa oled nagu kilesse topitud sardell, kus sangad üle ääre töllavad. Ja siis on jälle mõni liiga suur ja need ripuvad sul jalas, ja siis ei lähe jälle mõned üle su tagumiku, või su kintsud on liiga jämedad ja mida kõike. Ooper ma ütlen. See oli esiteks.

Teiseks, ma tahan pükse millel on taskud. Ma ei taha neid rõvetisi millel on ‘petekad’ taskud. Ehk siis need on lihtsalt ‘moe’ pärast sinna kinni õmmeldud. Kasutud. Ehk siis pead sa nende puhul oma tagumisi taskuid kasutama, kust võivad kõik su asjad välja kukkuda või kust on hea asju ära varastada, sest su perse harjub sellega ära, et sul on seal midagi, et sa isegi ei tunne et see seal on või ei ole.

PS ma olen selliste taskute pärast ühe oma telefoni vetsu potti uputanud. Ohtlik ma ütlen teile.

Muidugi tehakse ka pükse kus on taskud, aga nendega on see, et sinna mahub ainult su poolikud sõrmed. Ehk jällegi kasutu. Ma tahan pükse taskutega nagu meestel on. Meeste taskutesse mahuvad kõik asjad ära. Rahakott, võtmed, telefon, maja ja auto kah veel. Mis meile tasku mahub? Sittagi. Ma tahan samamoodi oma telefoni ja võtmeid ja natuke raha taskus hoida, et ma ei peaks käekotti kaasas tassima, sest mingitel hetkedel on see lihtsalt kohmakas ja jääb jalgu. Elu on ebaõiglane selle koha pealt.

Aaa..muidugi unustasin ma ära, et mehed võtavad lihtsalt oma numbri järgi püksid, ei proovi neid isegi jalga ja ostavad ära. Vähemalt minu onu teeb nii. Ja siis vaatab mulle imelikult otsa, et mis mõttes sul nii kaua aega läheb, et püksid osta.. that’s why bro.

Kolmandaks on see, et ma olen lühike. Seega kui ma isegi leian püksid mis mulle jalga mahuvad ja on täitsa okeid, siis on need alt kortsus ja koledad, sest need on mulle liiga pikad. Nii jääbklll variant kas ma ikkagi ostan need ja teen need ise lühemaks või jätkan oma otsinguga. Üldjuhul ma jätkan. See kord targemana. See kord lähen aa jahtima normaalsete inimeste ankle pükse. Ehk siis on need ainukesed mis mulle parajad on, nii pikkuse kui ka ümbermõõdu suhtes. Vahest.

Kui asi aga teisi riideesemeid puudutab, siis õnneks asi nii hull ei ole. Pigem ongi asi minu maitse ja hinnaklassi vahes. Ma käin tavalistes ‘tiinekate’ poes. See vastab minu rahakotile. Aga see kvaliteet ei rahulda mind. Ma käin poes ma katsun neid materjale millest need tehtud on, ja vaatan neid õmbluseid ja siis jällegi hinda. Ühesõnaga enamasti maksad mingi pasa töö eest peale. Pooltel asjadel on nööbid kohe kohe eest kukkumas, mõned õmbkuswd on kohe lahti hargnemas ja materjal on selline, mis võtab iga tolmukübeme kinni. Mõtetu, aga samas muud valikut ei ole, sest häda on käes ja asja on vaja. Seega sa ostad selle asja, kannad paar korda, paned pessu, peale mida on mõnes kohas auk sees ja ongi pm aeg asi ära visata.

Oeh.. sai jälle pikk jutt maha räägitud. Kuidas teil shoppamine käib? Kui kiiresti teie endale asju leiate? 

Kuni uue postituseni, soovin teile ilusat päeva. Cheers! 

Teie C.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s