Pallike veereb

See kord ei veere mitte tegutsemis pallike, vaid minu kannatuste pallike. See tähendab siis seda, et minu kannatus hakkab katkema.

Ma olen A peale kuri. Ma olin eile nii marus, et ma pool õhtut vahutasin üksinda. Õnneks poiss magas ja ei pidanud seda nägema, nii et sain siin ennast üksinda tühjaks elada.

Miks ma siis nii.. kuri/marus olen? Noh.. mul sai lõpuks mõõt täis, miks mina pean kõike otsima ja uurima? Ma olen A’le rääkinud sada korda mida on vaja teha, et reaalselt asju liikuma saada. Selle peale saan vb õlgade kehituse või paremal juhul ühe ‘jah’ ja sinna see asi jääb.

Kuna mu ema ja isa ehitavad ka maja, siis mul on hea kõrvalt konsulteerida, et mida ja kuidas saaks. Nüüd käis neil projekteerija ja nende majal katuse tõstmine läheb vähe keeruliseks. Nüüd on nii palju erinevaid nõudeid juurde tulnud, millele nende maja ei vasta, et kas nad üldse seda katust tõsta saavad.

Meie maja on teist masti. Meil on karkass maja. Kas seal üldse katust tõsta saab? Mis nõuetele meie maja üldse vastab ja kas üldse vastab?  Kui ei saa katust tõsta, siis meil ei ole isegi mõtet seda renoveerima hakata, sest mida me teeme ühe toalise majaga? Elame õnnelikult kõik ühes toas, kuni laps/lapsed välja kolivad? Eee ei.

Nüüd olekski vaja, et ‘meie’ maja käiks ka keegi vaatamas, et kas ja mida seal üldse teha saaks.

Kui me ei saagi seda ehitada? Lükkame maja pikali, laiendame vundamenti ja ostame moodul/element maja? Või mida me siis teeme? Kas me teeme?

Kuna ma pole A’le mitte keegi, paberite järgi, siis ei saa ju mina mitte midagi ajada. Veel enam, kui selle maja paberiasjad pole veel korras. Ja noh mõnel mehel on ilmselgelt nendega veel maa ja ilm aega.

Ma olen planeeria. Kui üks plaan ei lähe nii nagu alguses mõtlesin/mõtlesime, siis on hea, kui on kohe varuplaan olemas. Ma nüüd genereeringi siin varuplaani, mis siis kui me ei saa? Nüüd ju pidi meile septik tulema ja vesi majja, aga kuidas nendega siis jääb? Sellepärast ma ka tahan asju liigutama hakata.

Hetkel, minu tagavara plaan oli, et lükkamegi siis maja pikali nt. Laiendame/parandame vundamenti ja ostab moodul/element maja. Muidugi kui seda saab nii teha, nagu mina mõtlen üldse. Kui meie plaan jääks see, siis muidugi tuleks hakata ettevõtetega suhtlema, et kuidas ja mida saab.

Eile ma siis kammisin siin sada üks veebilehte läbi, mis pakkusid erinevaid moodulmaju. Olin sealt rägastikust mõned välja valinud ja tahtsin, et saadan siis A’le, et mis ta nende peale kostab. Sellele sain vastuse, et ah homme vaatab. “homme”! Saatsin selle peale crumpy cat’i gif’i, mille peale sain vastuse, et olgu vaataks vähemalt sarja lõpuni ja siis.. Mina siis nii naiivselt ootan, et millal ta kirjutab et sari läbi ja et no saada siis mulle. (Ta oli jälle ära Tallinnas, sp ka kirjalik vestlus) Selle asemel sain ma, aga olgu ma nüüd magama, head ööd, armastan.

Ooooooh …Mu vererõhk tõusis vist lakke. Kujutan ette, et mul tuli kõrvadest auru välja.

Siit jookseb nüüd minu piir. Mina planeerisin maja. Mina otsisin erinevaid materjale, erinevaid firmasid kust saaks sobivaid aknaid jne. Mina mõtlen ja otsin mis kütteid ja alternatiive. Mina olen uurinud ja otsinud mis pangad mida pakuvad. Ma otsisin nüüd alternatiive, mis siis kui me ei saagi ehitada. Ja temalt tuleb vastus “homme vaatab”.

Ma panin lihtsalt kõik aknad kinni, mis ma välja olin valinud. Mina enam sellega ei tegele. Ma ei räägi maja teemal, mitte üht sõna. Ma ei otsi, ei paku, mitte midagi. Tehku ise. Otsigu ise. Mõelgu ise. Kui küsib, saab samamoodi ühe hädise õlgade kehituse või mokaotsast “jah” või “ei” ja see on ka kõik. Mulle aitab.

Võibolla ma keen ilma asjata üle. Eriti preagu, kui poiss on hull vingats. Nüüd tuli välja, et tal on palavik ka veel. Super. Mul on lihtsalt juhe nii lühises ja nüüd .. Oeh. Mind huvitab, kas ta ise üldse hakkab minuga sellel teemal rääkima? Et noh näita siis, mis valisid või ma ei tea. Ma lihtsalt ei soovi enam üürikas elada ja eriti kui maal on selline võimalus. Lapsel on ju nii hea maal elada. Hommikul ärkab, sööb kõhu täis ja saab õue mängima minna. Ei pea muretsema, et kuskile autoalla jookseb või jumal teab mida veel. Aga noh.

Igatahes, ma nüüd lõpetasin oma vahutamise. Ma loodan, et mu jutus mingit loogikat ka on.

Järgmise korrani! Teie C.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s