Uus aasta, uus mina! Ei.

Uue aasta esimene postitus peaks vist ikka olema, et ee mis on selle aasta eesmärgid ja analüüsima, kuidas eelmise aasta eesmärkidega läks eks? Noh..

Ma ei saavutanud mitte midagi. Lube ma ei saanud, majja me ei kolinud, raha me ei säästnud. Ja kõik.

Lubadega olen ma tegelikult lõpusirgel. Olen kaks korda kooli teooria ära teinud ( selle ‘kehtivus’ on 1 kuu) Seega ma pean selle JÄLLE ära tegema ja siis saan oma viimase sõidu veel teha. Ma käisin ka kooli sõidueksamit tegema, aga ma olin nii üli mega närvis, et ma põrusin täiega 😀 Nüüd siis veel vaja 2 sõitu oma õpetajaga teha ja siis tema vaatab kas laseb mu lihtsalt läbi, või teen veel uuesti eksami. JA siis peaks kooliga kõik olema. Oleksin kooliga eelmisel aastal ehk tehtud saanud, aga poiss oli haige ja me ei tahtnud väga kuskile mujale sõita, et poiss nt sinna jätta. Ja ma ei tahtnud A’lt tema tööaega ära võtta, pluss ma tegelesin kooliga, nii et sinna see jäi. See kord ema lubas, et ta võtab poisi kasvõi paariks nädalaks endale, et ma saaksin sellega siis ühele poole. Ma juba eos kardan seda ARKi eksamit. Plaan on et vb ma teen selle hoopis kuskil teises linnas. Aga eks seda näeb siis, kui aeg sealmaal kunagi on.

Maja teema on ikka seal samas kus see ennem oli. Kõik. See jääb ka sinna seisma, kus ta praegu on. Ma ei viitsi enam nagu ora perses taga ajada ja rääkida, et noh võiks nagu midagi teha ja asju ajada.. Sellega seoses on mul endale seatud eesmärk, või lubadus või mõte.. et kui see ei ole teatud ajaks kuskile suunas liikunud, siis ma võtan selle asjaga teise suuna ja võtan ohjad oma kätte.

Raha säästmine.. Noh.. See aasta ma kaasan ka A asjasse. Eelmisel aastal tahtsin ma seda ise teha, aga kuna mu sissetulek on minimaalne, siis ega ma sellega nii toime ei tule. Üritan seada endale eesmärgi, et nädalaks on teatud summa, mille eest süüa osta ja pidada a’la nädala menüüd. See on minu jaoks suht väljakutse, aga.. Eelmisel aastal sain ma sellega kohati hakkama, aga ma suudan enam-vähema 2 rooga ette mõelda, nii et jah. Arenemis ruumi veel on. See on ka see sama jutt mis ma eelmisel aastal rääkisin.

  • See aasta.. Tahan ma korralikult selle asja käsile võtta. Ma ei tea, kui hea exceli täitja ma oleks, aga proovida vist võib. Tahan ka hoiukonto teha, kuhu mingitel hetkedel raha kanda ja kust seda nii kergelt kätte ei saaks, sest praegu on meil endiselt see purgi teema ja sealt on VÄGA kerge raha võtta, kui vaja on. Aga ma ei taha seda, et meil on sealt vaja võtta.
  • Ma tahan see aasta endaga rohkem vaeva näha. Ma kirjutasin septembris äkki? et ma võtan selle aja endale ja teen trenni kasvõi 15 min päevas. Ma suutsin seda teha 1 kuu. Siis läks miskit nihu ja sinna see jäi. Ma üritasn eelmisel nädalal ka midagi teha, aga siis poiss aeles mul seljas ja see oli väga tüütu. Nüüd ma tahan seda uuesti katsetada, sest ma olin juba oma kõhuga rahul. See oli juba ilusti trimmis ja mulle meeldis see pilt mis mulle peeglist vastu vaatas. Nüüd enam nii väga mitte 😀 Silme ees jookseb pilt, kus suvel ala folgi aeg, päevitame sõbranna vanemate terassil ja siis mul fa fa trimmis ja sile kõht hhaa 😀
  • Poiss mähkme vabaks. See on üks selle aasta soov. Ma ei ole veendunud, et ma sellega hakkama saan, aga ma looodan. Kodus lasen ma tal vahel niisama trussades ringi joosta ja räägime ja näitame, et sinna tuleb teha jne siis ta ikka ei tee sinna vaid sirtsutab kuskile mujale maha ja on rõõmsalt oma märgade trussikutega edasi. Ma ei ole neid kohe jalast võtnud, sest ma tahan et tal oleks ebamugav ja et ta saaks aru et nii ei ole hea ja tuleks ilusti potti teha oma häda. Aga see on hetkel täiesti lootusetu. Aga ma proovin ikka.

Nüüd AV, käisime 31l päeval mu vanaema juures. Tädi tuli ka ja.. Sõime, jõime, rääkisime ja siis A läks poisil mähkut vahetama ja siis tädi (pole lapsi, pole meesr) kommenteeris, et oi nii vana laps, peaks juba potil käima. Uuuuh.. mu vererõhk tõusis. Rääkisin siis, et ta ei saa aru, et ta peab potti tegema midagi. Siis tema, et oh nad ei saagi ju midagi aru veel. Eee..?? Kuidas ma peaksin siis last potitama ja kuidas ta peaks seal siis käima, kui ta ei saa aru et ta PEAB seal käima ja sinna midagi tegema??? Mida me kodus üritame siis selgeks teha?? ÜTlesin, et ma võin siis siia tuua ja proovi. Siis oli vait. Aga tema on nüüd kõige õigem õpetaja, kellel on mitu last üles kasvatatud ja potitatud jne eks?? Ei.

  • See aasta on ka plaanis poissi harjutada lasteaeda. Mõte oli, et prooviks sügisest teda lasteaeda panna. Alguses ma oleksin kodus ja ei teeks talle pikki päevi. Ja kui on ka tihti haige, et siis ei peaks haiguslehtede ja asjadega vaeva nägema, vaid ma olengi kohe kodus olemas.

 

Uh.. Need on siis põhi asjad. Ma olen siin ka vaikselt uusi üürikaid vaadanud, sest ilmselgelt oma koju me ei saa. Aga see siin hakkab mind vaikselt hulluks ajama. Köök on nii väike, et mul ei ole asju mitte kuskile panna. WC on mega külmakamber. Hoovi pole olla ja teisel pool on kohe sõidutee, kuhu poiss kohe suuna võtab. Mänguväljakud on kaugel, kuhu jala me ei jaluta, vaid peab vankriga seiklema. Pluss naabrimutt. Tore, aga tüütu ja väga ninakas.
Just eelmisel nädalal kohtusime jälle. ( ma sihin tavaliselt siis välja kui teda kuskilt kuulda ei ole, et ma temaga rääkima ei peaks) Tulime just linnast ja hakkasime üles tuppa ronima, ja siis tema tuli just välja ja saatis oma abistajat ära. Nii et kohe jutustama minuga. Ja siiis… Oii sa pead ikka lapse lasteaeda panema ja tööle minema ja miks sa lasteaeda ei pane, ta on seal hoitud ja söödetud jne. Nagu.. Miks see sinu asi on? Kas sul on kade meel, et ma lapsega kodus olen? Ma läksin taas mega närvi ära, ja siis tema et oi ma ei taha paha pärast, et ma lihtsalt räägin. Nagu PALUN! Ma tean ise, millal ma oma lapse lastaeda panen ja millal ma tööle lähen jne. Mul ei ole vaja, et keegi võõras tuleks mulle siin seletama milla on nüüd õige aeg seda või toda teha. Või nagu, et imetav ema ei tohi kohvi juua, see paneb piima kinni. MA OLEN ESMAKORDE EMA! Mulle ei ole vaja mingeid hirmu jutte, et seda või toda ei tohi .. Lõpuks see kohv ei teinud mitte midagi, imetasin ju ometi üle aasta. Ilma selleta ma oleks vist ära koolenud kah. Igatahes..

Nüüd me tõstsime siin natuke elamist ringi, nüüd esmaspäeval. Nkn pidime kuuse välja viskama ja uuesti tagasi mööbeldama kogu elamist, nii et ma siis mõtlesin, et miks mitte natuke siis ka muid asju ringi tõsta. Ehk siis vahetasime diivani ja teleka asukohad ringi. Telekas läks sinna seina vastu, kus meil diivan oli ja diivan on nüüd kamina juures. Asi muutus natuke hubasemaks ja vb enam ei kibele siit ka minema kolimast. Aga.. Ma hoian silmad lahti, et kui nt mingi hea hinna ja asukohaga 3e toaline korter üürida on, siis mõtleme sellele. Äkki on kuskil, kus mänguväljak on kohe lähedal ja kus on ehk vähem ninakad naabrinaised 😀 Aga noh naabreid ei saa valida.

Vot nii.. Mis on teie plaanid/unistused sellel aastal?

Teie C.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s